Archief nieuwsberichten 2016

MTC 2016

Net als voorgaande jaren stond het derde weekend van september dit jaar weer in het teken van de Merwede Trinity Cup. Ook dit jaar was de Tekakwithagroep van de partij en is er fanatiek geroeid, met een mooi resultaat tot gevolg! De heren van team TEKA 47 roeiden een 4e tijd overall en wisten daarmee een beker in de wacht te slepen. Overigens wisten de Wilhelmina dames met behulp van een Teka dame de tweede prijs binnen het damesklassement te bemachtigen!


Uitbreiding van de vloot

Begin juni hebben we twee boten aan onze vloot toegevoegd.

De eerste is een oude bekende van de Tekakwithagroep, de lelievlet Nereus. Deze vlet is in 1956 door de Tekakwitha nieuw aangekocht, maar is helaas een aantal jaar geleden door omstandigheden uit het zicht geraakt. De Nereus is nu weer terug bij de groep, en wordt komende winter weer klaargemaakt voor volgend jaar!

 

 

De tweede boot is een oude stalen reddingssloep. Het casco van de 8 meter lange sloep is aangekocht als winterproject voor de WV en de leiding. Het doel is om de sloep in 2017 in te kunnen zetten als grachtenboot voor de hele groep. Voor het zover is moet er deze winter nog een hoop werk verzet worden!


Pinksterkamp 2016

Vrijdagmiddag 13 mei, het jaarlijkse pinksterkamp staat voor de deur! Onze geplande afvaart om 16:30 werd nagenoeg gehaald, waarna we nog drie lelievletten en een lelieschouw van een andere groep moesten ophalen voor in de sleep. Kateri had de vaart vaart er lekker in, de Prinses Irenesluis helaas iets minder. Uiteindelijk kwamen we ruim 3 uur later aan op het kampterrein Gravenbol in Wijk bij Duurstede.


Boten tewaterlating

Op zaterdag 9 april 2016 was het weer zover, de boten gingen het water in. Dit is hét moment in het jaar waarmee het vaarseizoen weer van start gaat.

Onderhoud aan de schottel en het onderwaterschip van de Kateri kon net op tijd afgerond worden voor de komst van de kraan. Het eerste rondje van het seizoen met de Kateri werd 's middags een feit.