Archief nieuwsberichten 2017

Koshare Trail 2017

Zeeverkenners goes padvinders!

In december organiseert de Willem de Zwijger groep de Koshare Trail, een nachtelijke dropping ergens in Nederland waar de Tekakwitha graag aan deelneemt!

Na een barre tocht van ong. 5 uur kwamen onze leden veilig aan op de verkeerde eindlocatie, waarna het juiste eindpunt gelukkig snel gevonden was!


MTC 2017

Zoals elk jaar stond het derde weekend in september weer in het teken van de Merwede Trinity Cup! Een weekend vol ambities, blaren en vooral plezier!

De Teka47 ploeg van Tekakwitha nam dit jaar weer deel om hun 4e plek van 2016 te verdedigen, en met succes! De heren hebben tijdens deze editie  van MTC wederom de 4e plek overall weten te bemachtigen!

In het Snorrenteam van de Wilhelmina dames roeide, net als vorig jaar, een Teka dame mee. Ook dit team heeft weer een fantastische prestatie geleverd, en daarmee zelfs de 1e plaats in het damesklassement bemachtigd!


Septemberkamp welpen 2017

Na de zomer was het tijd voor ons welpenkamp bij de Loosdrechtse plassen!

Een weekend vol plezier op en rond het water, waarbij de welpen flink hebben kunnen kanoën en zeilen. 'S avonds was er nog tijd om gezellig marsmallows te roosteren rond een kampvuurtje. Natuurlijk kon ook een spannend avondspel niet ontbreken!

 


Camping Camembert met pindakaas

Een leuk initiatief van woonzorgcentrum 't Huis aan de Vecht in Utrecht; een camping voor de bewoners in de achtertuin!

 

Kamperen kan natuurlijk niet zonder tenten. Gelukkig had de Tekakwitha een aantal exemplaren van een mooi formaat! Teka heeft 't Huis aan de Vecht een handje geholpen door de tenten te leveren en op te bouwen.

 

De ouderen kregen vervolgens ook nog eens een hoop aandacht van de media, én zelfs bezoek van Piet Paulusma op dinsdag 20 juni!

 

Een geslaagd idee van 't Huis aan de Vecht, en we zijn blij dat de Teka er een handje bij heeft kunnen helpen.


Pinksterkamp 2017

Het pinksterweekend stond weer in het teken van het jaarlijkse Pinksterkamp. Het werd weer een prachtig weekend vol wedstrijden, spellen en gezelligheid!

De Tekakwitha veteranen namen dit jaar weer fanatiek deel aan de zeil- roei- en wrikwedstrijden. Daarnaast was er voor de welpen een leuk programma georganiseerd waarbij ze omgetoverd werden tot heuse bikkels! Teamwork stond centraal tijdens de spellen, maar ook de kano-vaardigheden kwamen goed van pas tijdens de kanorace!


Boten tewaterlating

Afgelopen winter is er weer hard gewerkt om de vloot in goede conditie te houden. Dit jaar is de meeste tijd in de onlangs aangeschafte sloep gestoken. Naast het nodige slijp- en laswerk aan het onderwaterschip is ook hard gewerkt om het technische deel in orde te maken. Zo zijn de motor en schroefas geplaatst en uitgelijnd en zijn een roer en kielkoeling gemaakt.
Op 8 april ging de sloep het water in, waarmee de focus op het afbouwen van de binnenkant is komen te liggen.

Jantje Beton collecte

In 2017 staat februari voor veel scoutinggroepen wederom in het teken van de Jantje Beton collecte. Ook dit jaar is er door de leden van Tekakwitha weer driftig gecollecteerd in verschillende wijken in Utrecht.

 

Dit jaar deden ook onze jongste leden fanatiek mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen! Mede door hun enthousiasme hebben we weer een mooi resultaat kunnen neerzetten.

 

Op naar volgend jaar!